Zodiákus jegyek és asztrológiai csillagjegyek

Jelentések és jellemzők

A csillagjegyed alapján megtudhatod a teljes csillagjegy-profilodat, az elemet, amelyhez tartozol, és a csillagjegyedet uraló bolygókat!

12 állatövi jegy létezik, és mindegyiknek megvannak a maga erősségei és gyengeségei, sajátos tulajdonságai, vágyai és hozzáállása az élethez és az emberekhez. A bolygók, valamint a Nap és a Hold helyzetének az ekliptikára való vetítésével a születés pillanatában. Az asztrológia bepillantást engedhet egy személy alapvető tulajdonságaiba, preferenciáiba, gyengeségeibe és félelmeibe.

Megkönnyítettük az Ön csillagjegyének, teljes profiljának és más csillagjegyekkel való kompatibilitásának megismerését. Ha kiválasztod a csillagjegyed a részletes listából, mindent megtudhatsz a napjegyed természetéről, horoszkópjáról, jellemzőiről, profiljáról, történetéről, mítoszairól és szerelmi kompatibilitásáról.

A 12 állatövi jegy mindegyike a négy elem – levegő, tűz, víz és föld – egyikéhez tartozik. Ezek az elemek a mindannyiunkban működő energia alaptípusát képviselik. Az asztrológia célja, hogy segítsen nekünk ezeket az energiákat a pozitív aspektusokra összpontosítani, és jobban megérteni a bennünk rejlő lehetőségeket és pozitív tulajdonságainkat, valamint kezelni a negatívakat.

Ez a négy elem segít leírni az asztrológiai jegyekhez kapcsolódó egyedi személyiségtípusokat. Az állatöv négy eleme mélyen befolyásolja az alapvető jellemvonásokat, érzelmeket, viselkedést és gondolkodást.

Vízjelek

A vízjegyek kivételesen érzékenyek és rendkívül érzékenyek. Rendkívül intuitívak, és olyan titokzatosak lehetnek, mint maga az óceán. A vízjegyek szeretik a mély beszélgetéseket és az intimitást. Ritkán tesznek bármit nyíltan, és mindig ott vannak, hogy támogassák szeretteiket. A vízjegyek a Rák, a Skorpió és a Halak.

Tűzjelek

A tűz jegyűek általában szenvedélyesek, dinamikusak és temperamentumosak. Gyorsan haragszanak, de könnyen megbocsátanak. Hatalmas energiával rendelkező kalandorok. Fizikailag nagyon erősek, és mások számára inspirációt jelentenek. A tűz jegyűek intelligens, magabiztos, kreatív és idealista emberek, akik mindig készen állnak a cselekvésre. A tűz jegyek a Kos, az Oroszlán és a Nyilas.

Földi jelek

A föld jegyek „földhözragadtak”, és ők azok, akik a földre visznek minket. Általában konzervatívak és realisták, de nagyon érzelmesek is lehetnek. Anyagi valóságunkhoz kapcsolódnak, és anyagi javak felé fordulhatnak. Gyakorlatiasak, hűségesek és stabilak és a nehéz időkben is kiállnak az embereik mellett. A föld jegyek a Bika, a Szűz és a Bak.

Légi jelek

A levegő jegyűek racionálisak, társaságkedvelők, szeretik a kommunikációt és a más emberekkel való kapcsolatokat. Gondolkodó, barátságos, intellektuális, kommunikatív és analitikus emberek. Szeretik a filozófiai beszélgetéseket, a társasági összejöveteleket és a jó könyveket. Szeretnek tanácsokat adni, de nagyon felszínesek is tudnak lenni. A levegő jegyei az Ikrek, a Mérleg és a Vízöntő.

Állatövi jegyek / Összeillőség / Szerelmi horoszkóp

Az asztrológiában nincsenek összeférhetetlen csillagjegyek, vagyis bármelyik két csillagjegy többé-kevésbé kompatibilis. Két olyan ember, akiknek a csillagjegyei nagyon jól összeillenek, nagyon könnyen kijönnek egymással, mert ugyanazon a hullámhosszon vannak. Azoknak az embereknek azonban, akiknek a csillagjegye kevésbé kompatibilis, türelmesebbnek és tapintatosabbnak kell lenniük a boldog és harmonikus kapcsolat eléréséhez.

Mint tudjuk, az állatövi jegyek a négy elemhez tartoznak:

Tűz: Tűz: Kos, Oroszlán, Nyilas

Föld: Kos, Kos, Kos, Kos, Kos, Kos, Kos: Bika, Szűz, Bak

Levegő: Ikrek, Mérleg, Vízöntő

Víz: Rák, Skorpió, Halak

Az azonos elemmel rendelkező jegyek természetüknél fogva kompatibilisek, mert ők értik meg egymást a legjobban, ráadásul a Levegő nagyon jól kompatibilis a Tűzzel, a Víz pedig a Földdel. A legerősebb vonzalom a szemben álló jegyek számára várható, és a bennük rejlő lehetőségek mindig nagyok. A szinasztria az asztrológia egyik ága, amelyben két horoszkópot hasonlítanak össze, hogy meghatározzák a csillagjegyek közötti szerelmi kapcsolatok minőségét. A szinasztria vagy párkapcsolati horoszkóp hasznos eszköz lehet a partnerek számára, akik szeretnék megismerni kapcsolatuk erősségeit és gyengeségeit. A jelek összehasonlítása segíthet abban is, hogy jobban megértse partnerét, ami jobb minőségű kapcsolatot eredményezhet.

Kínai asztrológia

A kínai asztrológia a hagyományos csillagászaton alapul. A kínai asztrológia fejlődése összefügg a csillagászat fejlődésével, amely a Han-dinasztia idején érte el legnagyobb virágkorát. A kínai állatöv a világ egyik legrégebbi ismert horoszkóprendszere, amely tizenkét állatból áll, amelyek egy adott évet képviselnek. A kínai asztrológia szerint az ember születési évét az egyik állat jelképezi. Az állatöv tizenkét állatjele vagy szimbóluma a következő. A kínai asztrológia is öt természeti elemet ismer: víz, fa, tűz, föld és fém. A kínai asztrológia szerint egy személy sorsa a bolygók, valamint a Nap és a Hold születéskori helyzete alapján határozható meg. A kínaiak úgy vélik, hogy a születési év meghatározhatja a hozzáállásunkat és a lehetőségeinket, és hogy az állatok születési jegyei szimbolikával rendelkeznek és meghatározott viselkedési formákat képviselnek.

Védikus asztrológia

A Jyotisha egy hagyományos hindu asztrológiai és csillagászati rendszer, amelyet hindu vagy indiai asztrológiának, illetve újabban védikus asztrológiának is neveznek. A védikus asztrológiai horoszkópok három fő ágra oszthatók: hindu asztrológia, világi asztrológia és jósló asztrológia. A hindu asztrológia képes feltárni a jellemünket, irányítani a jövőnket és megmutatni, hogy mely jegyek illenek hozzánk a legjobban. A védikus asztrológia egyik legjobb eszköze a Hold és a nakshatrák helyzete. A Nirayana (sziderikus állatöv) egy 360 fokos fiktív öv, amely a trópusi állatövhöz hasonlóan tizenkét egyenlő részre oszlik. A nyugati asztrológiával ellentétben, amely mozgó állatövi jegyeket használ, a védikus asztrológia rögzített állatövi jegyeket használ. Így a védikus állatövi rendszerben nagy valószínűséggel már nem azokban a csillagjegyekben fogsz állni, amelyekben eddig hittél, bár vannak kivételek.

Maja asztrológia

A maja asztrológia a maja naptáron alapul, és az asztrológia egyik legfejlettebb fajtája. A maja naptár, vagy Tzolkin, a világegyetem anyagtalan energiáján és a teremtés fejlődésén alapul. A Tzolkin-naptár húsz napi jelből (naptörzsből) és tizenhárom galaktikus számból áll, amelyekből áll a 260 napos naptári év. Az ősi maják hittek abban, hogy ha békét és harmóniát akarsz az életedben, meg kell értened ezt az univerzális energiát, és hozzá kell igazodnod. E húsz jel mindegyike a maja naptár egy-egy napját jelképezi, lehetővé téve, hogy a különböző hónapokban és években élő egyéneknek ugyanazzal a napjelzéssel rendelkezzenek. A nap maja jegye meghatározza az ember személyiségét.

Foglaljon ITT!