Nem érzi jól magát? Az elme, a test és a lélek egyensúlyának elérése válság idején

 

Hogyan érhetjük el az elme, a test és a lélek egyensúlyát válság idején?
Teljes gyógyulás és a személyes teljesség érzése csak akkor következik be, ha a test, a lélek és a szellem egyensúlyban van. A boldog és elégedett élethez elengedhetetlen, hogy mindezek az összetevők egyensúlyban legyenek. És a válság pillanataiban – és különösen a válság pillanataiban – ezt az egyensúlyt gondosan őrizni kell.
Mindhárom összetevő összefügg egymással: az elme, a test és a lélek. Egyikük gyengülése vagy egyensúlyhiánya negatívan befolyásolhatja a többit. Például az elmét érő súlyos érzelmi stressz magas vérnyomást és egyéb problémákat okozhat az egyébként egészséges szervezetben. Hasonlóképpen, fizikai betegség vagy sérülés depressziót okozhat egy normálisan egészséges személynél.
A gyógyító szándék olyan tudatos mentális döntés, amely a saját vagy egy másik személy egészségének javítására irányul. Ez magában foglalja a jobb közérzet elvárását és a reményt, hogy a kívánt egészségügyi célt el lehet érni. Ez magában foglalja az élet és a munka személyes értelmének megértését is, még akkor is, ha a karantén alatt ez a két világ összemosódhat.
Végső soron a gyógyító szándék magában foglalja azt a hitet, hogy a gyógyulás és a jólét bekövetkezik. Ha nem hiszel igazán abban, hogy meg tudsz gyógyulni, vagy ha egy részed ragaszkodik egy betegséghez vagy állapothoz, akkor lehet, hogy megzavarod vagy korlátozod a saját természetes gyógyulási képességedet tudatalatti szinten. Ne becsüld alá magad! Azzal, hogy gyógyító szándékot hozol létre, megteremted a gyógyulás színterét.
Mit tehetek a gyógyító szándék kialakításáért?

Tudatosság
A tudatosság a „Hogyan érzem magam?” kérdéssel foglalkozik. Segít kideríteni, mit üzen a tested, és összekapcsolni a gondolataidat azzal, aki vagy.
Tudatosíthatja a teste finom jelzéseit, például az energiaszint vagy a hangulat változásait. Legyetek tudatában ezeknek a gondolatoknak és érzéseknek. Ez lehetővé teszi, hogy megváltoztassa azokat a viselkedésformákat, amelyek nem válnak hasznára. Olyan új készségeket is elsajátíthat, amelyek segítenek megváltoztatni automatikus reakcióit. A fizikai tünetek a test üzenetei, amelyekkel a teste közli Önnel, hogy mit csinál, és mire van szüksége.
Vannak, akik aktív gyakorlatokhoz fordulnak, mint például a futás, a jóga, vagy akár egyetlen szó ismételgetése, hogy a „középpontba kerülés” érzetét keltsék. Mások vallási imákat, gyakorlatokat és istentiszteleteket használnak. Egyszerűen csak szánjon néhány percet a csendre vagy a meditációra.

Vagy, ha teljesen kiégett, kapcsolatba léphet szakértőinkkel, és azonnal foglalhat időpontot online, kényelmesen a karosszékéből. Nem kell sehova sem menned.

 

Szándék
Ha már tudod, hogy mit érzel, fontos, hogy tudsz, mit akarsz. Ha egy mentális egészségügyi válság vagy más helyzet megváltoztatja az életed, eltéríti a terveidtől, az kihívást jelenthet. Fontos azonban, hogy új célokat és terveket tűzzünk ki. Ezek lehetnek különbözőek, de lehetnek értelmesek és teljesítőképesek is.
Spirituális szinten, amikor összekapcsolódsz belső éneddel, a szándékodat arra irányíthatod, hogy a béke és a gyógyulás érzését hozd el magadnak vagy más embereknek az életedben.

Reflexió
A történet, amit az életedről mesélsz magadnak, nagyhatású. Segíthet megérteni életed főbb témáit, és értelmet találni bennük. Amikor az életünk értelme megváltozik, az szenvedést okozhat. Ennek a jelentésnek a megszerzése fontos ahhoz, hogy egészségesnek érezd magad testben és lélekben.

Az értelem és a cél segít megbirkózni az olyan érzelmekkel, mint a veszteség és a szomorúság, a remény és a kétségbeesés, az öröm és a gyász. Lehetővé teszik, hogy Ön és szerettei elfogadják az új normális életet, hogy megtalálják az érzéseket és az életszemlélet irányításának képességét.

Naplóírás, történetek vagy versek írása, művészeti alkotás, munka valakivel, aki ugyanabban a helyzetben volt, mint Ön, vagy beszélgetés egy kórházi lelkésszel segíthet elgondolkodni az Ön személyével kapcsolatos kérdéseken.

Próbáljon meg válaszolni ezekre a kérdésekre:
Ki vagyok én?
Mi a célom?
Hogyan illeszkedem a családomba, a közösségembe, az életembe?
Milyen spirituális meggyőződésem van?
Ha valamilyen betegségben vagy fájdalomban szenvedsz, gondolkodj el és írj arról, hogy milyen jelentőséggel bír ez a betegség vagy fájdalom az életedben.

Az elmélkedés segíthet megérteni életed néhány fontos témáját, és értelmet találni bennük.

A személyes teljesség megtapasztalása
A személyes teljesség a jólét érzése, amely akkor jelentkezik, amikor a test, az elme és a lélek harmóniában és egyensúlyban van. Olyan gyakorlatokat alkalmazhat, amelyek elősegítik a mentális jólétet és a betegségből való felépülést.
Valójában vannak olyan technikák, amelyeket megtanulhatsz, és amelyeket test-lélek gyakorlatoknak hívnak, és ha egyszer elsajátítottad, bárhol gyakorolhatod őket – ami most valószínűleg otthon van. Mi segíthetünk Önnek. Arra ösztönzik Önt, hogy pozitívan használja ki a gondolatok és a fizikai reakciók közötti kapcsolatot. Kutatások kimutatták, hogy ezek a gyakorlatok hatékonyan csökkenthetik a stressz negatív hatásait.
A kulcs az, hogy megpróbáljuk fejleszteni a test és elme közötti gyakorlatokat. Időzítsen konzultációt még ma.
Ha ezek közül a gyakorlatok közül egyet vagy többet beépítesz a rutinodba, egy lépéssel közelebb kerülsz az egyensúlyhoz és a valódi gyógyító szándék kialakításához. Ez egy tudatos választás, ezért fontos, hogy megpróbáljatok fegyelmezettek maradni, de csak értsétek meg, hogy a gyógyító szándék és a személyes teljesség milyen szerepet játszhat most az életetekben, és elkezdhetitek érezni a hatását, ahogy mindannyian folytatjuk a munkát ezen a kihívásokkal teli időszakon keresztül.
zdroj: odkaz

 

Ne habozzon, és vegye fel a kapcsolatot életmód tanácsadóinkal és terapeutáinkkal még ma. Kényelmes és diszkrét online ülések az Ön számára legmegfelelőbb időpontban.

FOGLALJON ITT!